Valkokakadut

Koko ja ulkonäkö
Linnun pituus on 46 cm ja paino noin 550 g. Sen höyhenpuku on kokonaan valkoinen, lukuunottamatta hentoa keltaista sävyä siipien alapinnoilla. Paljas alue silmän ympärillä on hieman sinertävä, nokka tummanharmaa, koivet harmaat ja iiris koiraalla tummanruskea, naaraalla punertava. Taaksepäin kaartuva komea töyhtö on myös valkoinen.

Esiintyminen
Valkokakadut elävät Indonesian itäosassa Halmaheran, Bacanin, Ternaten, Tidoren, Kasirutan ja Mandiolen saarilla. Populaation koko on noin 43 000– 183 000 yksilöä. Laji on vaarantunut pääasiassa lemmikkieläinkaupan takia, sillä esimerkiksi vuonna 1991 pyydystettiin noin 6 600 yksilöä kaupallisiin tarkoituksiin, mutta myös elinympäristön tuhoutumisen takia, sillä suuret alat sademetsiä on raivattu ja muokattu viljelysmaiksi sekä asutettu.

Elinympäristö
Alavien maiden metsät 900 metrin korkeudelle merenpinnasta.

Lisääntyminen
Pesä on puunkolossa. Vankeudessa naaras munii kaksi munaa, joita molemmat puolisot hautovat yhteensä noin neljä viikkoa. Myös poikasia emot hoitavat yhdessä, ja ne lähtevät pesästä noin kolmen kuukauden ikäisinä.

Ravinto
Ruokavalio on monipuolinen ja koostuu siemenistä, pähkinöistä, hedelmistä, marjoista sekä luultavasti myös hyönteisistä ja niiden toukista.

17. MÄRTSIST 2014 KUNI 16. MÄRTSINI 2015 AITAS EESTI PAPAGOI OÜ-L TURUNDUSTEGEVUSI ELLU VIIA JA PÕHIVARA SOETADA ETTEVÕTLUSE ARENDAMISE SIHTASUTUSE ALUSTAVA ETTEVÕTJA STARDITOETUSE PROGRAMM.